Inloggen LISATeam

Contact
Clubadres
MHC Lemmer
Straatweg 72a
Lemmer

Postadres
Steenloper 47
8532 BK Lemmer
[email protected]

Social Media
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Vertrouwenspersoon MHC Lemmer
12-3-2018 | 
MHC Lemmer een VertrouwensContactPersoon (VCP)

Met elkaar willen we nátuurlijk een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: hockeyen.

Het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon kan dan negatief klinken: we doen er samen immers alles aan om zaken als ‘pesten’, conflicten en ruzie, discrimineren en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen.


Maar stel nu dat ….

De praktijk binnen enkele sportverenigingen heeft uitgewezen dat er soms momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag niet voorkomen heeft kunnen worden. Binnen onze club willen wij dit graag voor zijn.


De vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen, van elke leeftijd binnen onze vereniging.

Dat is dan ook één van de redenen waarom we per 1 juli een vertrouwenscontactpersoon hebben. Een centraal aanspreekpunt om met elkaar te zorgen dat de manier waarop we met elkaar binnen de club omgaan leuk en veilig blijft. Marijke Stuiver heeft zich beschikbaar gesteld als vertrouwenscontactpersoon:Hoe vertrouwelijk is een vertrouwenscontactpersoon?

Dat het belangrijk kan zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken zal duidelijk zijn, maar dit zal nooit zonder overleg en toestemming gebeuren! De gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden, daar wordt niemand van op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar:

a. toestemming voor hebt gegeven

b. van op de hoogte bent

De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoording van het Algemeen Bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenscontactpersoon aan het bestuur óf er meldingen zijn geweest, van welke aard deze meldingen waren en hoe voortgang en afsluiting hebben plaatsgevonden.


Voorkomen is beter dan genezen.

De vertrouwenscontactpersoon is er ook voor vragen die kunnen spelen vóór dat er problemen zijn.

Bij vertrouwenscontactpersoon kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor trainers, coaches, ouders, begeleiders en teamleden. Ons advies: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie maakt dat de situatie niet verergert en dat we herhaling kunnen voorkomen.


Wanneer kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon?

Als je vragen hebt of de manier van omgaan met elkaar binnen jouw team klopt, dan ben je welkom bij de vertrouwenspersoon.

De vragen die je hebt kunnen gaan over:

• pesten en gepest worden;

• het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort;

• grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig;

• een vermoeden van ‘grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;

• je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team;

• je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is;

• iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag;

• het feit of je vraag bij de vertrouwenspersoon van (naamhockeyvereniging) op de juiste plaats is.


Waar is de vertrouwenscontactpersoon niet voor?

In principe is de vertrouwenscontactpersoon er voor incidenten, vermoedens van incidenten en vragen hier om heen, die tussen leden van MHC Lemmer plaatsvinden of hebben plaatsgevonden of waarbij een relatie is tussen activiteiten binnen clubverband en de betrokkene(n).

Bij twijfel: bespreek met de vertrouwenscontactpersoon of je vraag bij haar/hem op de juiste plaats is.

De vertrouwenscontactpersoon zal mensen niet persoonlijk opvangen en/of begeleiden. Als er verdere professionele opvang noodzakelijk is zal dit, altijd met toestemming van de betrokkene(n), plaatsvinden buiten de club.

Als er sprake is van seksuele intimidatie, dan kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen. Het NOC*NSF meldpunt is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900 - 202 55 90 (€ 0,10 per minuut).


Contactgegevens Marijke:

Email: [email protected]

Mobiel: 06-255 11 253

 
 

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Statistieken
zondag 19 januari 2020
Aantal leden (info) 192
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 78,1%
Sponsoren
Vandaag jarig
Amerins Thijsseling

Mededelingen
Wedstrijden quicklinks
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 24% |week: %

Teams