Een parel van een plekje: camping Whãnau in Rutten

4-7 Nieuws Op 10 minuten van het centrum van Lemmer vind je een parel van een plekje voor een ‘getaway’, namelijk camping (campground) Whãnau. Het is een mooie, rustige – meer een serene – plek waarvan we je het bestaan niet willen onthouden. De camping ligt in Rutten en wordt gerund door ons trimmerslid Marco Simmers, samen met zijn vrouw Sanne. 

 

Over de familie en de camping

De familie Simmers is enkele jaren geleden in Rutten neergestreken, inclusief de drie dochters Delayna (14), Evi Mae (7) en Fé Lynn (4). Sanne werkt als leiderschapstrainer en Marco heeft de afgelopen jaren zijn energie gestoken in de opbouw van de camping.

 

‘Op het moment dat we deze boerderij kochten waren er al enkele campingplaatsen. We hebben er onze eigen plek van weten te maken met nu in totaal 7 glamping-achtige tenten waar je heerlijk een aantal dagen of langer kunt doorbrengen. 

 

Er is een mooie lange tafel, er is een lounge plek, een speeltuin en er zijn allemaal mooie hoekjes. Je kunt als kleinere groep het gevoel krijgen dat je je eigen campingplek hebt. Daarnaast hebben we twee B&B-kamers die voorzien zijn van de benodigde luxe’. 

 

Wat betekent whãnau?

Whãnau is een woord van de Nieuw-Zeelandse maori-stam, en het betekent ‘familie, of uitgebreide familie, of soms wordt het gebruikt om de tribe/stam te beschrijven’. Daarmee willen we aangeven hoe belangrijk we het vinden dat mensen zich hier thuis voelen en we hier heel open en gastvrij zijn.

 

Wat hebben jullie met MHC Lemmer?

‘Evi Mae heeft al vrij vroeg gehockeyd. We kwamen met haar mee naar de club, en het begon bij Marco te kriebelen omdat hij voorheen bij Kampong speelde. Nu speelt hij mee met de trimmers. Als het aan hem ligt, komen er nog meer trimmers bij. Intussen laveert Evi tussen ‘wel hockeyen en niet-hockeyen’. We zien wel hoe dat gaat.’

 

Wie komen er bij jullie overnachten?

‘We hebben gasten uit het hele land. Via AirBnB en via Booking.com weten ze ons te vinden. Ook voor mensen die dichterbij wonen (zoals onze clubleden) willen we een plek zijn waar je zo een weekend kunt vertoeven met je gezin of een groep. Het is zelfs mogelijk de gehele camping af te huren! 

 

Dus….ben je zelf op zoek naar een weekend-weg maar dan heel dichtbij, of wil je familie laten genieten van de mooie omgeving, dan kun je dat hier zeker doen.

 

Veel plezier en succes met de camping familie Simmers!

 

Kijk voor sfeerbeelden op www.camping-whanau.nl of op instagram: campground_whanau